وجود مشکل و خرابی در خودرو بسیار رایج می باشد و هیچگاه نمی توان زمان آن را به طور دقیق پیش بینی کرد تا بتوان از وقوع مشکل جلوگیری کرد. یکی از این مشکلات خاموش شدن ناگهانی خودرو در حین حرکت می باشد. ما در این مطلب قصد داریم به بررسی دلایل خاموش شدن خودرو در حال حرکت بپردازیم و شما را با این مشکل آشنا کنیم.
دلایل خاموش شدن خودرو در حال حرکت
خاموش شدن خودرو که در حال حرکت می باشد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. در ادامه برخی از این دلایل را بیان می کنیم.
1. کمبود سوخت
کمبود سوخت یکی از دلایل رایج بسیار ساده ای می باشد که باعث خاموش شدن ناگهانی خودرو در حین حرکت می شود. در صورتی که سطح سوخت در مخزن سوخت خودرو بسیار پایین باشد ممکن است خودرو به صورت ناگهانی خاموش شود. از این رو بهتر است همیشه به میزان بنزین یا سوخت موجود در خودروی خود توجه داشته باشید و در صورت کم بودن آن نسبت به پر کردن مخرن بنزین خودرو اقدام کنید.
2. خرابی سنسور موقعیت میل لنگ
یکی از دلایل خاموش شدن خودرو در حال حرکت مربوط به خرابی سنسور موقعیت میل لنگ می باشد. سنسور موقعیت میل لنگ در کارکرد و عملکرد صحیح موتور نقش بسیار مهمی دارد. از این رو در صورتی که این سنسور دچار خرابی شود، باعث می شود که خودرو هنگامی که در حال حرکت است خاموش شود.
البته خوب است بدانید که خرابی این سنسور در خودرو های جدید باعث توقف کامل ناگهانی و کامل خودرو نمی شود؛ زیرا در خودرو های جدید سنسور های موقعیت دیگری وجود دارد که در صورت خرابی سنسور موقعیت میل لنگ وظیفه آن را بر عهده می گیرند.
3. وجود مشکل در سیستم سوخت رسانی
سیستم سوخت رسانی یا پمپ بنزین در خودرو، سیستمی است که همانطور که از نامش پیداست وظیفه سوخت رسانی به خودرو را بر عهده دارد.
در صورتی که این پمپ خراب شود و نتواند سوخت مورد نیاز خودرو رار تامین کند، خودرو به طور ناگهانی خاموش می شود.
علاوه بر خرابی پمپ بنزین، گاهی اوقات مسدود شدن فیلتر بنزین نیز عاملی است که از پمپ شدن و تامین سوخت مورد نیاز خودرو جلوگیری کرده و منجر به خاموش شدن آن می شود.
توصیه می شود در صورت خرابی سیستم سوخت رسانی خودرو جهت تعمیر آن حتما به یک تعمیرگاه مراجعه کنید؛ زیرا مخزن بنزین یکی از بخش های حساس خودرو می باشد.
4. خرابی دینام
از جمله دلایل خاموش شدن خودرو در حال حرکت، خرابی دینام می باشد. دینام وظیفه برق رسانی و تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز خودرو را بر عهده دارد. دینام باعث می شود بین منبع تغذیه و اجزای الکتریکی خودرو ارتباط برقرار شود. خراب شدن دینام باعث می شود ارتباطی که میان این بخش ها وجود دارد مختل شود. در هنگام خرابی دینام تمامی چراغ های داشبورد خاموش شده و به همراه آن ها موتور نیز از کار می افتد.
5. خرابی سوئیچ احتراق
سوئیچ احتراق در قسمت پشتی قفل احتراق قرار دارد که هنگامی که کلید خودرو را می چرخانید تا خودرو روشن شود، این قطعه به همراه کلید چرخیده می شود. در ساختار سوئیچ احتراق صفحات فلزی وجود دارد که با گذشت زمان ممکن است دچار خوردگی و یا زنگ زدگی شوند. خوردگی یا زنگ زدگی سوئیچ احتراق منجر به قطع شدن ارتباط میان صفحات فلزی و خاموش شدن آن می شود.
این امر در نهایت موجب خاموش شدن موتور و یا خاموش شدن خودرو می شود.
6. خرابی واحد کنترل الکترونیکی یا ECU
واحد کنترل الکترونیکی یا ECU همان کامپیوتر خودرو می باشد که تمام سنسور و بخش های الکتریکی خودرو مانند سنسور های سوخت رسانی، انژکتور ها و غیره را کنترل می کند. تمامی این سنسور ها به وسیله دستوراتی که از ECU صادر می شود شروع به فعالیت می کنند و موتور خودرو را راه اندازی می کنند.
در صورتی که این قطعه دچار خرابی شود، تمامی سنسور ها و قطعاتی که مربوط به آن می باشند نیز همراه با آن از کار می افتند و موجب خاموش شدن خودرو می شوند.
7. ضعیف بودن باتری خودرو
ضعیف بودن باتری خودرو و یا اختلال در عملکرد آن از دیگر دلایل خاموش شدن خودرو در حال حرکت می باشد. در صورتی که باتری خودرو ضعیف باشد و یا اختلالی در عملکرد آن ایجاد شده باشد، توانایی تامین انرژی لازم برای روشن نگه داشتن سیستم الکتریکی خودرو را نداشته و باعث خاموش شدن خودرو می شود.
خاموش شدن خودرو در حین حرکت گاهی اوقات ممکن است خطرناک نیز باشد و جان سرنشینان خودرو را به خطر بیاندازد. از این رو بهتر است با عواملی که موجب خاموش شدن خودرو می شوند آشنایی داشته باشید و هر چند وقت یک بار آن ها را مورد برسی قرار دهید تا مشکلی در خودرو ایجاد نشود.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را با برخی از دلایل خاموش شدن خودرو در حال حرکت آشنا کنیم.